Tanıtım

 

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Programı

Makine Resim Konstrüksiyon Programı 1994 yılında 45 kontenjanla normal öğretim olarak eğitim-öğretime başladı. Artan talep nedeniyle zaman içersinde ikinci öğretimi de açılarak kontenjanı 90 öğrenciye çıkmıştır. Programda verilen dersler, çeşitli eşya ve makinelerin üretiminin yapılabilmesi için düşünce ve tasarının grafik olarak anlatılabilmesi, üretilecek parçanın mekanik özelliklerinin belirlenmesi amacına yöneliktir. Program makine, resim ve konstrüksiyon alanında teknikerler yetiştirmektedir.

Öğrenciler derslerini teorik olarak dersliklerde,  uygulamalı olarak da bilgisayar laboratuarları, teknik resim salonu ve makine atölyesinde ders yapmaktadır. Makine ressamı olan bir öğrenci çok iyi auto-cad, master cam, solid Works gibi 3D çizimi yapan bütün programları öğrenirler. 

 

Burs, Kredi ve Ücret Durumu

Mesleki eğitim boyunca şartları uygun olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun vermiş olduğu öğrenci kredisinden yararlanabilirler. Ayrıca başarılı öğrencilere burs verilir.

Meslek eğitimini bitiren makine resim teknikerleri özel sektörde işe başlamaları durumunda yetenekleri, deneyimleri ve sektörün kuralları çerçevesinde asgari ücretten az olmamak üzere ücret alırlar. 

 

Meslekte İlerleme

Bu programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde "Makine Mühendisliği", "Gemi mühendisliği", gibi lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.