Tanıtım

 

Bilgisayar Programcılığı, bilgisayar bilimlerinin temellerini vermeyi amaçlayan iki yıllık bir programdır. Öğretim programı bilgisayar, bilişim sistemleri ve programlama ile ilgili güncel konuları içerir. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler ön lisans diploması almaya hak kazanırlar ve “Bilgisayar Teknikeri” unvanını alırlar.

Öğretim programı; Bilgisayar donanımı, yazılım kurulumu ve yönetimi, çeşitli işletim sistemleri, web programcılığı, nesne yönelimli programlama, programlama dillerinde temel ve teorik bilgilerin yanında uygulama deneyimi de kazandırmayı amaçlar.

C, C++, C#, Java gibi programlama dilleri, görsel programlama araçları, ASP.NET ve PHP kullanarak web programcılığı, Linux kabuk programlama, ilişkisel veri tabanı yönetim sistemleri, MySQL, SQL Server, bilgisayar donanımı ve bilgisayar ağları programda verilen ana konulardır. Programı tamamlayan öğrenciler yapısal ve nesneye yönelik programlamada bilgi ve deneyim sahibi olurlar. Ayrıca öğretim programının bir parçası olarak, öğrencilerin çeşitli programlama projelerini tasarlamaları ve programlamaları da beklenir.

 

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

Programı bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavında yeterli puanı aldıkları takdirde ilgili alanlarda; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabildikleri gibi; Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği bölümlerine de dikey geçiş yapabilirler.

Dikey geçiş yapılabilecek programlara her yıl yenileri eklenebilmektedir. Bu yüzden ilgili yılın ÖSYM kılavuzunda dikey geçiş yapılabilecek programları dikkatle inceleyiniz. Ayrıca programı tamamlayan öğrenciler yine DGS sınavına girmek koşuluyla Açık Öğretim Fakültesinin işletme, iktisat, gibi lisans tamamlama programlarına da kayıt yaptırabilirler.