Okulumuzda İlkyardımcı Eğitimi Kursu

17 Mart 2024 Pazar

Okulumuz öğrencileri ilkyardım yönetmeliği kapsamında 16/03/2024-17/03/2024 tarihlerinde Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi İlkyardım Merkezi tarafından verilen İlkyardım Eğitimi programına katıldı.

Kursiyerlere genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım konularını içeren bilgiler aktarıldı.

Yürütülen eğitimlerin ardından yapılan sınavda, programı başarı ile bitiren Yüksekokul öğrencilerimize Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardımcı Sertifikası ve İlkyardımcı Kimliği verilerek ilkyardımcı olmaya hak kazandı.

Eğitimlerin büyük önem taşıdığını dile getiren  Öğr. Gör. Yüksel Dilekçi, ilkyardım konusunda gereken farkındalığa dikkat çekilmesi adına söz konusu eğitimlerin önemine vurgu yaptı.  Bireylerin ve toplumun ilkyardım bilgi ve becerisinin arttırılması kapsamında belirli tarihlerde bu kursların yapılacağını dile getirerek, eğitimlerin verilmesinde emeği geçen Prof. Dr. Arzu İLÇE, Dr. Öğr. Üyesi Ganime Esra Soysal, Öğr. Gör. Ebru ÇELEBİ ve Arş. Gör. Ümmühan YİĞİT'e teşekkür etti.