Hakkımızda

 

2021-2022 öğretim yılında Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Meslek Yüksekokulumuzdaki Programlara 502 öğrenci (334 normal + 15 1.Ek Kon. + 148 2.Ek Kon. + 5 Yab. Uyruklu ) kayıt yaptırmıştır. Toplam 1277 öğrenci ile eğitime devam edilmektedir. 2021-2022 öğretim yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda eğitim verilen örgün öğretim program sayısı 13 ve ikinci öğretim program sayısı 1 olarak toplam 14 program mevcuttur. Aktif programların ders müfredatları tamamen güncellenmiş olup Deri Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarında 3+1 sistemine geçilmiştir. 3+1 Ders Müfredatı Sisteminde eğitim gören öğrencilerimiz 3 dönem teorik ve okul içi uygulamalı dersler ile eğitim alacak, 1(bir) dönem ise sektörde « işyeri uygulaması» imkânı bulacaklardır. Bu sistem ile öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş hayatına daha kolay adapte olması sağlanacaktır.

 

Meslek Yüksekokulumuzda eğitim, öğrenci merkezli olarak sürdürülmektedir. Verilen eğitimin kalitesinin artırılması yönetim olarak esas amacımız olmuştur. Öğrencinin eğitim süresince rahat ve güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bunun için öğrencilerin boş zamanlarını değerlendireceği, spor salonu, kütüphane, Wi-Fi, internet salonu ve masa tenisi salonları, öğrenci etkinlik salonları oluşturulmuştur. Kafeterya hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması için sürekli denetim ve kontroller yapılmaktadır. Öğrencilerin sosyal etkinliklerle kültürel yönden gelişmesine özen gösterilmektedir. Bunun için seminer, konferans ve sempozyumlarla sosyal konularda öğrenciler aktif tutulmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimize Üniversitemiz ana kampüsünde yapılan spor etkinliklerine katılımı sağlanmıştır ve öğrencilerimiz sportif faaliyetlere katılım için özendirilmektedir. Gerede kampüsü içerisinde de bölümler ve eğitim programları arası futbol, voleybol, basketbol, tenis turnuvaları ile sportif etkinlikler sürdürülmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda teknik eğitim alanında verilen programlarda öğrenciler sanayi kuruluşlarını ziyaret etmektedirler. Burada verilen eğitimle öğrencilerimizin ileride görev alacakları sanayi kuruluşlarını yakından görmeleri sağlanmaktadır. Okulumuzda teknik ve idari konularda yetişen öğrencilerimizin staj programlarına önem verilmekte ve stajlarını sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi takip edilmektedir.

 

Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde görev alabilecek, çağa uygun, üstün nitelikli işgücünü yetiştirmek ve ekonomiye kazandırmaktır. Bunun için de okulumuzun sanayi ile bütünleşme olanakları araştırılmaya devam edilmektedir. Mevcut programlarda eğitim-öğretimin kalitesini daha da arttırmak alt yapının sürekli yenilenmesi ve çağın gereklerine uygun hale getirilmesine çalışılmaktadır. Meslek yüksekokulumuz, güncel ve teknolojiye uygun olarak kendini yenilemekte ve bu bağlamda farklı sektörlerin yetişmiş nitelikli eleman arayışına destek olmak amacı ile güncel programları bünyesine açmayı hedeflemektedir.

Eğitim kadrosunda da yeni programlara alınan öğretim elemanları ile artışlar olmuştur, yeni açılacak programlara alınacak öğretim elemanları ile de artışlar devam edecektir.  Bilgisayar laboratuvarlarında donanımlar yenilenmiş ve açılan yeni programlar için yeni bir bilgisayar laboratuvarı eklenmiştir. Özellikle demode olan araç - gereçlerin sürekli yenilenmesi yoluna gidilmektedir. Bunun için yeterli kaynak oluşturmada Okulumuza ayrılan bütçe yeterli olmadığından Rektörlüğümüz tarafından destek alınmaktadır. Eğitim kadrosunda Bilgisayar Programcılığı laboratuvarlarındaki bilgisayarların kapasiteleri artırılmıştır. Okulumuz spor salonu, öğrencilerimizin hizmetine sunularak çeşitli sportif aktiviteler yapılmaktadır.         

2021-2022 Akademik yılına hazırlıkları tamamlanıp öğrenciye eğitim vermesi planlanan Elektronik ve Otomasyon Bölümü altında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı açılmış olup, akademik personel alımı için gerekli adımlar atılmıştır. Bu süreç tamamlandıktan sonra da öğrenci alımı aşamasına geçilecektir.