Gerede Meslek Yüksekokulu Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarında

28 Kasım 2019

Uygulamalı öğretim kapsamında Gerede Meslek Yüksekokulu Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarında (AYSAF)

Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı, yoğun bir ilgi gören Avrasya’nın en büyük ayakkabı yan sanayi sektör fuarlarındandır. Aksesuar ve tekstil ürünlerinden kalıp, taban, topuk, çeşitli kimyasallar, bitmiş ve yarı mamul ham deri, suni deri ve deri işleme makinelerine kadar sektöre yönelik tüm yenilikçi ürünlerin sergilendiği bir fuardır. 62’nci kez düzenlemen AYSAF fuarına Gerede Meslek Yüksekokulu Deri, Tekstil, Ayakkabı ve Moda tasarım öğrencileri ve öğretim elamanları katıldı. Gerede Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Ferudun KAYA mesleki ve teknik gezilere önem verdiğini söyledi.  CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından temin edilen otobüsle fuara katılım sağlanmıştır. Öğrenciler ve öğretim elemanları deri ve ayakkabı üretimi ve tasarımı alanında yenilikleri yerinde görme imkanı bulmuşlardır. Fuarda sektör temsilcileri ile yapılan görüşmelerde eğitim ve sanayinin ortak sorunları ele alınmış ve ileriki zamanlarda yapılacak toplantılarda ortak sorunların ele alınmasına karar verilmiştir. Öğrenciler staj yapacağı ve çalışacağı iş yerleri ile tanışma imkânı bulmuşlardır.