YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİ IŞIĞINDA EĞİTİM MÜFREDATININ BELİRLENMESİ VE İYİLEŞTİRİLMESİ

25 Eylül 2019

Meslek Yüksekokulumuz Amfi Salonunda 24.09.2019 Salı günü saat 15:00 te Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kamil GÜREL tarafından Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemleri Işığında Eğitim Müfredatının Belirlenmesi ve İyileştirilmesi başlıklı bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunuma Gerede Meslek Yüksekokulu, Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu, Mengen Meslek Yüksekokulu ve Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu okullarında derse giren tüm öğretim elemanları ve Birim Kalite Komisyonunda görevli personeller katıldı.

Sunu ile ilgili aşağıdaki başlıklarda bilgilendirme yapıldı.

Yükseköğretimde Kalite Yönetim Sistemlerinin Uygulanmasının gerekliliği,

PUKÖ (Planla-Uygula-Kontrol et- Önlem al ) döngüsünün ne olduğu,

Eğitim – Öğretimde PUKÖ döngüsünün aşamalarının ne olduğu,

Eğitim – Öğretim Planlama (P); Programların tasarımı ve onayı, programların sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesinin ne demek olduğu,

Ön değerlendirme raporunun ne olduğu,

Mezun bilgi ve donanımlarının nasıl iyileştirilebileceği ile ilgili sunu katılımcılara anlatıldı. Verimli geçen sunum katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.