Gerede Meslek Yüksekokulu' nun 25. Yılı Mezuniyet Töreni

02 Mayıs 2019

BAİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı 25. Mezuniyet Töreni 30 Nisan 2019 Salı günü Melih Gökçek Kültür Merkezinde yapıldı. Törene Gerede Kaymakamı Cengiz ÜNSAL ile birlikte, daire amirleri, Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, mezun olan öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Tören saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından üç dönem sonucuna göre okul birincisi olan öğrenci Murat YILDIRIM mezun olan öğrenciler adına konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdi. Ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahattin ÖZTOPRAK konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında'' Gerede Meslek Yüksekokulu  ile ilgili bilgiler verirken, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Burada öğrendiklerinizi uygulamaya geçirip kendi ayaklarınızın üzerinde durarak hayatınızı devam ettireceksiniz. Sakın ola ümitsizliğe düşmeyiniz. Başarılı olabilmek için kendinize güvenmelisiniz. Gerektiğinde ailenizden, hocalarınızdan destek alabiirsiniz. Mezun olduktan sonra burayı unutmayınız. Burası sizin her zaman bir evinizdir. Bundan sonraki hayatınızda başarılarınızın daim olmasını temenni ederim. Eğitim - öğretim dönemi süresinde her türlü desteği sağlayan Gerede Kaymakamı Sayın Cengiz ÜNSAL Bey'e, Belediye Başkanı Sayın Mustafa ALLAR Bey'e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ersin KAŞKA Bey'e ve tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sayın Mustafa ALLAR daha önceden planlanan programı nedeniyle il dışında bulunduğundan törene katılan tüm misafirlere, tüm öğrencilere, öğrenci velilerine selamlarını bildirmiş, mezun olan öğrencileri kutlamış, başarı dileklerini iletmiştir.

Gerede Kaymakamı Sayın  Cengiz ÜNSAL' da konuşmasında ‘’ Gerede Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde bulunmaktan ve mezuniyetin haklı gururunu yaşayan ülkemizin aydınlık geleceği gençlerin sevincini, coşkusunu ve mutluluğunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sevgili Gençler, hayat mezuniyet kabul etmeyecek kadar keskin kurallara sahiptir. Hayattan mezun olmak hayatın sonunu hazırlamaktır. Sizler üniversiteden bir anahtar aldınız. Bu anahtarı kullanabilir ve geliştirebilirseniz bu anahtar sihirli hale gelir ve karşınıza çıkacak bütün kapıları açar. Eğer onu kullanamazsanız kısa zamanda paslanır gider. Gençlerimiz mezun olup başarılı eğitimden sonra kendi işlerini kursunlar. Girişimcilik ruhu olan, kendine güvenen kim varsa devletimizin verdiği teşvik ve desteklerle bunu çok rahat yapabilirsiniz. İnşallah ilçemizden güzel anılarla ayrılır ve gittiğiniz yerlerde Gerede'nin gönüllü birer turizm elçisi olursunuz .Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Hepinizi en kalbi duygularımla sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Allah'a emanet olunuz’’  dedi.

Tören sembolik mezuniyet belgelerinin bölüm öğretim elemanları tarafından verilmesinin ardından kep atma töreni, yemek ikramı ve öğrencilerin velileri ile doyasıya eğlendikleri müzik ziyafeti ile sona ermiştir.