Mehmet Akif ve Milli Mücadele Konferansı

14 Mart 2019

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gerede Meslek Yüksekokulu Amfi salonunda 13.03.2019 tarihinde "Mehmet Akif ve Milli Mücadele Konferansı" konulu konferans yapılmıştır.Konferansa konuşmacı olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Dr. Öğretim Elemanı Murat TARHAN katıldı.

Konuşmacı TARHAN konferansta Mehmet Akif Ersoy'un düşünce dünyasını oluşturan arka planı, ailesi, Avrupa'ya bakış açısı, felsefesi, edebi yönü, ilim ve bilim anlayışı, I. Dünya Savaşı'nın nedenleri, Çanakkale Savaşı, İstiklal Marşı'nın yazılma süreci, siyasi hayatı ve vefatını ele aldı.

Konuşmasını tamamlayan TARHAN öğrencilerin sorularını cevapladı. Meslek Yüksekokul Müdürünün konuşmacı Dr. Öğretim Görevlisi Murat TARHAN'a teşekkür belgesi taktim etmesiyle konferans sona erdi.