Hakkımızda

2020-2021 öğretim yılında Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Meslek Yüksekokulumuzdaki Programlara 478 öğrenci kayıt yaptırmıştır.Toplam 1478 öğrenci ile eğitime devam edilmektedir.

2020-2021 öğretim yılı itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda eğitim verilen örgün öğretim program sayısı 12 ve ikinci öğretim program sayısı 2 olarak toplam 14 program mevcuttur. Aktif programların ders müfredatları tamamen güncellenmiş olup Deri Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi Programlarında 3+1 sistemine geçilerek Üniversite Sanayi işbirliği kapsamında mezun olan öğrencilerimize iş imkanının artırılması sağlanmıştır.

Okulumuzda eğitim, öğrenci merkezli olarak sürdürülmektedir. Verilen eğitimin kalitesinin artırılması yönetim olarak esas amacımız olmuştur. Öğrencinin eğitim süresince rahat ve güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bunun için öğrencilerin boş zamanlarını değerlendireceği, spor salonu, kütüphane, Wi-Fi, internet salonu ve masa tenisi salonları, öğrenci etkinlik salonları oluşturulmuştur. Kafeterya hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması için sürekli denetim ve kontroller yapılmaktadır. Öğrencilerin sosyal etkinliklerle kültürel yönden gelişmesine özen gösterilmektedir. Bunun için seminer, konferans ve sempozyumlarla sosyal konularda öğrenciler aktif tutulmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimize Üniversitemiz ana kampüsünde yapılan spor etkinliklerine katılımı sağlanmıştır ve öğrencilerimiz sportif faaliyetlere katılım için özendirilmektedir. Gerede kampüsü içerisinde de bölümler ve eğitim programları arası futbol, voleybol, basketbol,tenis turnuvaları ile sportif etkinlikler sürdürülmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda teknik eğitim alanında verilen programlarda öğrenciler sanayi kuruluşlarını ziyaret etmektedirler. Burada verilen eğitimle öğrencilerimizin ileride görev alacakları sanayi kuruluşlarını yakından görmeleri sağlanmaktadır. Okulumuzda teknik ve idari konularda yetişen öğrencilerimizin staj programlarına önem verilmekte ve stajlarını sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi takip edilmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde görev alabilecek, çağa uygun, üstün nitelikli işgücünü yetiştirmek ve ekonomiye kazandırmaktır. Bunun için de okulumuzun sanayi ile bütünleşme olanakları araştırılmaya devam edilmektedir. Mevcut programlarda eğitim-öğretimin kalitesini daha da arttırmak alt yapının sürekli yenilenmesi ve çağın gereklerine uygun hale getirilmesine çalışılmaktadır. Eğitim kadrosunda  da yeni programlara alınan öğretim elemanları ile artışlar olmuştur. Bilgisayar laboratuarlarında donanımlar yenilenmiş ve açılan yeni programlar için yeni bir bilgisayar laboratuarı eklenmiştir. Özellikle demode olan araç - gereçlerin sürekli yenilenmesi yoluna gidilmektedir.